Proljetni povrtni rižoto

Ukusan, kremast, mirisan i zdrav.

Proljetni povrtni rižoto

00:50

Sastojci:

Priprema

Šparoge kuhajte u slanoj kipućoj vodi oko 4 minute. U međuvremenu pripremite lonac s hladnom vodom. Kada se šparoge skuhaju, ocijedite ih, stavite u hladnu vodu i pustite da stoje sa strane.

Rastopite maslac u tavi u dodajte maslinovo ulje. Dodajte poriluk i dinstajte oko 7 minuta. Dodajte rižu i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vino i nastavite dinstati oko 1 minutu. Ulijte 1/2 šalice temeljca i nsastavite kuhati dok ga riža gotovo potpuno ne upije. Dodajte preostali dio temeljca i nastavite kuhati dok riža ne postane kremasta, oko 20 minuta.

Dodajte grašak, šparoge i koricu od limuna i dobro promiješajte. Uklonite s vatre, dodajte sok od limuna i parmezan, dobro promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Borovnice i zob
Džem od šljiva
Čokoladni raj
Pileća prsa s ružmarinom omotana slaninom
Juha od graška i špinata
Piletina s medom i limunom
Paprike punjene svinjetinom i bulgurom
Kolačići od brusnice i čokolade
© 2025 Zdravi recepti