Proljetni povrtni rižoto

Ukusan, kremast, mirisan i zdrav.

Proljetni povrtni rižoto

00:50

Sastojci:

Priprema

Šparoge kuhajte u slanoj kipućoj vodi oko 4 minute. U međuvremenu pripremite lonac s hladnom vodom. Kada se šparoge skuhaju, ocijedite ih, stavite u hladnu vodu i pustite da stoje sa strane.

Rastopite maslac u tavi u dodajte maslinovo ulje. Dodajte poriluk i dinstajte oko 7 minuta. Dodajte rižu i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vino i nastavite dinstati oko 1 minutu. Ulijte 1/2 šalice temeljca i nsastavite kuhati dok ga riža gotovo potpuno ne upije. Dodajte preostali dio temeljca i nastavite kuhati dok riža ne postane kremasta, oko 20 minuta.

Dodajte grašak, šparoge i koricu od limuna i dobro promiješajte. Uklonite s vatre, dodajte sok od limuna i parmezan, dobro promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Slatki napitak od banane
Lokarda ratatouille
Čokoladna torta u tri sloja
Omlet s bobičastim voćem
Palačinke s borovnicama (Biggest loser dijeta)
Smoothie od grožđa i banane
Losos s javorovim sirupom
Zapečene paprike punjene tunom
© 2025 Zdravi recepti