Ukusan, kremast, mirisan i zdrav.
Sastojci:
Šparoge kuhajte u slanoj kipućoj vodi oko 4 minute. U međuvremenu pripremite lonac s hladnom vodom. Kada se šparoge skuhaju, ocijedite ih, stavite u hladnu vodu i pustite da stoje sa strane.
Rastopite maslac u tavi u dodajte maslinovo ulje. Dodajte poriluk i dinstajte oko 7 minuta. Dodajte rižu i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vino i nastavite dinstati oko 1 minutu. Ulijte 1/2 šalice temeljca i nsastavite kuhati dok ga riža gotovo potpuno ne upije. Dodajte preostali dio temeljca i nastavite kuhati dok riža ne postane kremasta, oko 20 minuta.
Dodajte grašak, šparoge i koricu od limuna i dobro promiješajte. Uklonite s vatre, dodajte sok od limuna i parmezan, dobro promiješajte i poslužite.