Nazad na početnu
Sastojci
Biskvit
- 125 g margarina
- 100 g šećera prahu
- 3 žumanjka
- 150 g pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice mlijeka
- 50 g mljevenog maka
- korica 1 limuna
- 100 g naribane mliječne čokolade 3 bjelanjka
Krema
- 1 žlica gustina
- sok i korica od 1 naranče
- 400 g svježeg sira
- 150 g jogurta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g slatkog vrhnja
Preljev
- 2 žlice šećera
- 1 žlica gustina
- 250 ml soka od crnog ribiza
- 30 g crnog ribiza
Priprema
Priprema
Biskvit
- Mikserom izmiješajte margarin i šećer u prahu. Dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlijeko. Sve dobro izmiksajte. Dodajte mak, limunovu koricu i naribanu čokoladu.
- Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i dodajte ostatku smjese. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (26 cm).
- Pecite na 180°C oko pola sata.
Krema
- U svježi sir dodajte jogurt, sok od naranče i narančinu koricu. Dodajte gustin pomiješan s malo vode i sve dobro izmiksajte.
- Dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte. Istucite slatko vrhnje da dobijete šlag. Umiješajte u smjesu.
- Kremu stavite na ohlađen kolač. Ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.
Preljev
- Sok zagrijte sa šećerom na laganoj vatri i umiješajte gustin. Dodajte crni ribiz te još kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi i prelijte preko kolača.