Nazad na početnu

Proljetna juha od koprive

Kopriva je jako dobar izvor željeza.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 nasjeckane stabljike celera
  • 2 oguljena i nasjeckana krumpira
  • 4 šalice koprive
  • 1l povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk, češnjak i celer i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte krumpire i temeljac. Pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpiri ne omekšaju.

Dodajte koprivu i nastavite kuhati oko 2 minute. Smjesu izmiješajte pomoću štapnog miksera ili u blenderu. Vratite u lonac, nastavite kuhati 5 minuta i poslužite.