Nazad na početnu
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 manje glavice luka
- 8 režnjeva češnjaka
- 6 stabljika celera
- 1 stabljika komorača
- 3 mrkve
- 1 poriluk
- 2 lovorova lista
- vezica peršina
- 1 žličica timijana
- 100 gr shiitake gljiva
- sol
- papar
- 2 l vode
- 30 gr Cordyceps gljiva u prahu
Priprema
Priprema povrtnog temeljca sa Shiitake gljivama i Cordyceps prahom
- Celer, komorač, mrkvu i shiitake nasjeckajte, luk očistite i narežite na četvrtine, češnjak protisnite, a poriluk narežite na kolutiće.
- U većem loncu na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, češnjak, komorač, celer, mrkvu i poriluk te sol i papar po ukusu. Pirjajte oko 5 minuta, a zatim dodajte shiitake gljive i pirjajte još 7 do 8 minuta.
- Svemu dodajte vodu, lovorov list, peršin i timijan. Smanjite vatru i kuhajte polu poklopljeno 50 minuta. Po potrebi dodajte još soli i papra.
- Na kraju dodajte prah kordiceps gljive.
- Nakon što je gotovo, temeljac možete poslužiti kao juhu ili procijediti i koristiti za daljnje kuhanje.