Slatko-ljute papričice punjene krem sirom i kratko pržene mogu se poslužiti kao vegetarijansko jelo, toplo predjelo ili prilog, a lagani okus i jednostavan recept idealna su kombinacija za ljetnu večeru!
20-ak slatko ljutih papričica (Peppadew ili Jalapeño)
120 g kozjeg sira
2 žlice brašna
1 bjelanjak
100 g palente ili krušnih mrvica
2 dl biljnog ili maslinovog ulja
prstohvat soli
prstohvat papra
Priprema
Peppadew ili Jalapeño papričice operite i izdubite. Zatim ih okrenite naopako i stavite da se cijede na papirnatom ručniku.
Kad se papričice osuše, rukama ili žličicom ih napunite kozjim sirom. Budući da sve papričice nisu iste veličine, ni količina sira neće biti jednaka za sve. Zato nemojte puniti papričice do vrha, nego ostavite malo mjesta.
U tri posude ili tanjura rasporedite brašno, bjelanjak i palentu, odnosno krušne mrvice. Po želji možete dodati malo soli i papra u brašno. Papričice stavite prvo u brašno, zatim u bjelanjak pa u palentu ili mrvice. Ako primijetite da se brašno ne bude lijepi, papričice pošpricajte vodom pa ih onda uvaljajte u sve tri posude.
Zagrijte ulje na srednjoj toplini i pržite papričice 2-3 minute dok se ne stvori hrskava korica. Ako želite ukloniti višak ulja, pohane papričice stavite na papirnati ručnik. Poslužite toplo, kao vegetarijansko jelo, toplo predjelo ili prilog.