Nazad na početnu

Pljeskavice od ricotte i graška

Savršene za ručak.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica graška
  • 1 šalica ricotte
  • 2 jaja
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice parmezana
  • naribana korica od 1 limuna
  • 2 žlice brašna

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i dinstajte ga oko 5 minuta. Uklonite s vatre i pustite da stoji sa strane.

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Pomiješajte žutanjke, ricottu, sol, parmezan, brašno i limunovu koricu. Dobro promiješajte. U drugoj zdjeli dobro istucite bjelanjke. Postupno ih dodajte u smjesu od ricotte.

Zagrijte ulje u tavi. Žlicom vadite smjesu i stavljajte na ulje. Pecite oko 2 do 3 minute sa svake strane, dok ne poprime zlatno smeđu boju.