Nazad na početnu

Pljeskavice od krumpira i poriluka

Hrskave izvana, a mekane iznutra.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 nasjeckana poriluka
  • 1/2 šalice nasjeckanog kopra
  • 1/2 šalice smrznutog graška
  • 4 šalice zdrobljenih krumpira
  • 4 jaja
  • 4 žlice mlijeka
  • 1 šalica brašna
  • sol
  • papar
  • 3 žlice maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Dinstajte poriluk na malo ulja dok ne omekša. Stavite poriluk u zdjelu i dodajte preostale sastojke, posolite i popaprite po želji. Dobro promiješajte i rukama oblikujte pljeskavice.

Zagrijte ulje u tavi i poslažite pljeskavice. Pržite ih 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatno smeđu boju.