Nazad na početnu

Pljeskavice od junetine i gljiva

Oduševite prijatelje na roštilju i pokupite dodatne simpatije hladnom pivom iz potoka!

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 mali crveni luk, narezan
  • 150 g šampinjona
  • 450 g mljevene junetine
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 čajna žličica vegete
  • 1 velika žlica pasirane rajčice
  • Brašno, za oblikovanje
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Stavite luk i gljive u mikser ili blender i miksajte dok ne sve ne bude fino isjeckano. Dodajte junetinu, krušne mrvice, vegetu i pasiranu rajčicu te začinite sa solju i paprom. Sad sve zajedno smiksajte na par sekundi, taman dok se sve poveže, ali i dalje ima svoju teksturu.

Podijelite smjesu na 8 - 10 dijelova, a zatim stavite brašno na ruke i napravite komade u obliku pljeskavica.

Pecite pljeskavice na tavi ili roštilju, na 12 - 15 minuta. Okrenite jednom i ravnomjerno ispecite.

Poslužite vruće.