Nazad na početnu

Pljeskavica sa slaninom i gljivama

Ukusne i sočne pljeskavice uz dodatak gljiva i slanine će oduševiti svakog gurmana.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g mljevene junetine
  • 100 g šampinjona, sitno narezanih
  • 4 kriške slanine
  • 2 velike žlice mladog luka, sitno narezanog
  • 1 čajna žličica Worcestershire umaka
  • 1 čajna žličica sojinog umaka
  • ½ čajne žličice soli

Priprema

Priprema pljeskavica sa slaninom i gljivama

  1. U tavici popržite slaninu, pričekajte da se ohladi i zatim nasjeckajte što sitnije.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke i oblikujte pljeskavice.
  3. Pljeskavice pecite na roštilju ili grill tavi 12 do 12 minuta.
  4. Poslužite uz priloge po želji.