Pita od smokava

Ova ukusna torta se radi bez šećera!

Pita od smokava

01:20

Sastojci:

Priprema

Smokve prelijte kipućom vodom i ostavite 1 sat da omekšaju.

Pomiješajte brašno i maslac. Postupno dodajte 2 žlice vode. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na 10 minuta. Razvaljajte tijesto (promjera 30 cm) i stavite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje promjera 23cm. Stavite u hladnjak na 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Tijesto nekoliko puta ubodite vilicom. Pecite 30 minuta. Ostavite da se hladi 10 minuta.

Ocijedite smokve i usitnite ih u blenderu.

Pomiješajte jaja i vrhnje.

Smanjite temperaturu pećnice na 180°C. Stavite smokve na tijesto. Rasporedite kriške jabuke. Prelijte smjesom s jajima. Pecite 45 minuta.

Energetska vrijednost:

416

Ostali recepti

Puding od chia sjemenki i kakija
Zobene pahuljice s ricottom i malinama
Sorbet od jagode za osvježenje!
Juha od bundeve
Kajgana s rajčicama, lukom i paprikom
Baskijske rajčice
Složenac od tikvica i kukuruza
Tjestenina s graškom
© 2025 Zdravi recepti