Ova ukusna torta se radi bez šećera!
Sastojci:
Smokve prelijte kipućom vodom i ostavite 1 sat da omekšaju.
Pomiješajte brašno i maslac. Postupno dodajte 2 žlice vode. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na 10 minuta. Razvaljajte tijesto (promjera 30 cm) i stavite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje promjera 23cm. Stavite u hladnjak na 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Tijesto nekoliko puta ubodite vilicom. Pecite 30 minuta. Ostavite da se hladi 10 minuta.
Ocijedite smokve i usitnite ih u blenderu.
Pomiješajte jaja i vrhnje.
Smanjite temperaturu pećnice na 180°C. Stavite smokve na tijesto. Rasporedite kriške jabuke. Prelijte smjesom s jajima. Pecite 45 minuta.
Energetska vrijednost: