Zdravi recepti
Pita od ribizli
Ovo je prava voćna poslastica za velike i male!
Izvor slike: Depositphotos
02:00
Deserti
CentarZdravlja - Pita od ribizli
Sastojci:
Biskvit
180g glatkog brašna
120 g maslaca
60g šećera
1 jaje
Punjenje
1.5 kg ribizli
1 žlica krušnih mrvica
5 bjelanjaka
180g šećera
50g mljevenih badema
naribana korica od 1/2 limuna
Priprema
Pomiješajte sastojke za biskvit.
Smjesu mijesite rukama dok ne dobijete mekano tijesto.
Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 27 cm.
Razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje.
Razvaljajte dovoljno veliko tijesto da može prekriti dno i stranice lima za pečenje.
Pospite krušnim mrvicama i stavite sa strane.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim dodajte šećer i još malo izmiješajte.
Pažljivo umiješajte ribizle, mljevene bademe i limunovu koricu.
Smjesu stavite na biskvit i pecite oko 45 minuta.
Poslužite uz svježe voće.
Ostali recepti
Frape od kamilice, breskve i đumbira
Piletina a la Cacciatore (na lovački)
Muffini od bobičastog voća
Kolač s orasima i glazurom od kave
Bistri sok od jagoda
Pileća juha s tjesteninom
Palačinke od heljde (DASH dijeta)
Kolačići od zobenih pahuljica i brusnica
© 2025 Zdravi recepti