Pita od ribizli

Ovo je prava voćna poslastica za velike i male!

Pita od ribizli Izvor slike: Depositphotos

02:00

Sastojci:

Biskvit

Priprema

  1. Pomiješajte sastojke za biskvit.
  2. Smjesu mijesite rukama dok ne dobijete mekano tijesto.
  3. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
  4. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  5. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 27 cm.
  6. Razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje.
  7. Razvaljajte dovoljno veliko tijesto da može prekriti dno i stranice lima za pečenje.
  8. Pospite krušnim mrvicama i stavite sa strane.
  9. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim dodajte šećer i još malo izmiješajte.
  10. Pažljivo umiješajte ribizle, mljevene bademe i limunovu koricu.
  11. Smjesu stavite na biskvit i pecite oko 45 minuta.
  12. Poslužite uz svježe voće.

Ostali recepti

Frape od kamilice, breskve i đumbira
Piletina a la Cacciatore (na lovački)
Muffini od bobičastog voća
Kolač s orasima i glazurom od kave
Bistri sok od jagoda
Pileća juha s tjesteninom
Palačinke od heljde (DASH dijeta)
Kolačići od zobenih pahuljica i brusnica
© 2025 Zdravi recepti