Pitu poslužite sa svježim jagodama.
Sastojci:
U mlijeko izmrvite kvasac i dodajte 1 žlicu šećera i 1 žlicu brašna. Pomiješajte sastojke, pokrijte krpom i pustite da odstoji 15 minuta.
Rastopite maslac na laganoj vatri. Pomiješajte brašno i ostatak šećera. Ulijte smjesu s kvascem. Dodajte maslac i jaja. Dobro izmiješajte, pokrijte krpom i ostavite da se tijesto diže 1 sat.
Lim za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom. Dobro izmiješajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Ostavite da se tijesto diže oko 30 minuta. Na tijesto poslažite narezane jagode.
Rastopite maslac. Dodajte brašno i šećer. Dobro izmiješajte i izmrvite smjesu. Pospite po jagodama. Pecite na 180°C 45 minuta.