Nazad na početnu

Pita od govedine i kupusa

Pita koja ima sve što vam treba za izdržati ovaj dan!

01:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • maslac (za podmazivanje)
  • 200 g krumpira, naribanog
  • 200 g Cheddar sira, naribanog
  • 450 g govedine, mljevene
  • 1 velika žlica biljnog ulja
  • 175 g kupusa, naribanog
  • 100 g konzerviranih zelenih čili paprika, narezanih
  • 125 ml taco umaka
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Podmažite lim za pečenje promjera 23 cm s maslacem.

Pomiješajte krumpir i pola sira te začinite sa solju i paprom. Pritisnite mješavinu u dno i stranice lima za pečenje te stavite u pećnicu i pecite na 20 minuta.

U velikoj tavi na ulju popecite govedinu dok ne dobije smeđu boju te zatim ocijedite ulje. Dodajte kupus i dinstajte dok ne bude hrskav. Maknite s vatre i dodajte čili paprike i taco umak. Začinite sa solju i paprom.

Stavite sve to u lim za pečenje s mješavinom od krumpira i sirom u njemu te pecite na daljnjih 20 minuta.

Pospite s preostalim sirom i nastavite peći sve dok se sav sir ne rastopi.

Ostavite da odstoji oko 10 minuta prije posluživanja.