Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Najprije napravite koru tako da u blenderu izmiješate smljeveni lan ili laneno brašno, bademovo brašno, 2 žlice eritritol i bjelanjak.
- Smjesu izlijte u kalup i formirajte koru. Pecite 8 minuta, dok se kora ne stvrdne. Kad bude gotova, ostavite da se hladi.
- Dok se kora peče, u blenderu izmiješajte avokado, 1 žlicu eritritola, vaniliju, cimet i šlag dok se ne sjedine.
- Na vatri ili u mikrovalnoj pećnici rastopite maslac od kikirikija s maslacem miješajući dok dobijete gustu rastopljenu smjesu. Smjesu izlijte u koru i stavite u hladnjak na barem pola sata.
- Kad se malo stvrdne, na vrh izlijte smjesu od čokolade i avokada, izravnajte vratite u hladnjak na još pola sata. Narežite i poslužite ohlađeno.
Ovaj recept sadrži 302.75 kalorije, od čega su 26.68 g masti, 5.84 g ugljikohidrata i 8.71 g proteina.
Što je keto dijeta ili ketogena dijeta, kakav je jelovnik te prednosti i nedostaci, saznajte na linku!