Nazad na početnu

Pita od bundeve koja se ne peče

Kremasta pita od bundeve i cimeta prava je rapsodija jesenskih okusa, a osim što je brzo gotova, za njenu pripravu ne morate čak ni paliti pećnicu!

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250 g pirea od bundeve
  • 100 g pudinga od vanilije
  • 60 ml mlijeka (može i bademovo, lješnjakovo ili zobeno mlijeko)
  • 240 ml šlaga
  • 10-ak krekera
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica pimenta

Priprema

Priprema

  1. U posudi dobro izmiješajte pire od bundeve, puding od vanilije, mlijeko i začine i pazite da se ne stvore grudice.
  2. U dobro izmiješanu smjesu dodajte šlag i ponovno izmiješajte. Nadjev stavite nakratko u hladnjak, dok radite koru.
  3. Krekere usitnite u blenderu i dodajte maslac. Kad dobijete čvrstu smjesu stavite ju na kalup za pitu i rukama oblikujte koru.
  4. Na koru stavite nadjev i ravnomjerno rasporedite. Ukrasite šlagom i pospite začinima ili ukrasite po želji. Pitu stavite u hladnjak na 2-3 sata dok nadjev ne bude potpuno čvrst da se može rezati.

Napomena: Možete koristiti i mlijeko bez laktoze ili neku drugu vrstu mlijeka (bademovo, lješnjakovo, zobeno itd.), ali pazite da koristite ono koji sadrži šećer jer u protivnom pita neće biti dovoljno slatka. Ako koristite mlijeko bez šećera, u nadjev možete dodati prirodni zaslađivač po želji.