Pita od bundeve koja se ne peče

Kremasta pita od bundeve i cimeta prava je rapsodija jesenskih okusa, a osim što je brzo gotova, za njenu pripravu ne morate čak ni paliti pećnicu!

Pita od bundeve koja se ne peče Izvor slike: 123RF

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. U posudi dobro izmiješajte pire od bundeve, puding od vanilije, mlijeko i začine i pazite da se ne stvore grudice.
  2. U dobro izmiješanu smjesu dodajte šlag i ponovno izmiješajte. Nadjev stavite nakratko u hladnjak, dok radite koru.
  3. Krekere usitnite u blenderu i dodajte maslac. Kad dobijete čvrstu smjesu stavite ju na kalup za pitu i rukama oblikujte koru.
  4. Na koru stavite nadjev i ravnomjerno rasporedite. Ukrasite šlagom i pospite začinima ili ukrasite po želji. Pitu stavite u hladnjak na 2-3 sata dok nadjev ne bude potpuno čvrst da se može rezati.

Napomena: Možete koristiti i mlijeko bez laktoze ili neku drugu vrstu mlijeka (bademovo, lješnjakovo, zobeno itd.), ali pazite da koristite ono koji sadrži šećer jer u protivnom pita neće biti dovoljno slatka. Ako koristite mlijeko bez šećera, u nadjev možete dodati prirodni zaslađivač po želji.

Ostali recepti

Kremasta tjestenina s kukuruzom
Složenac od šparoga i batata
Smoothie od kivija, banane i kokosa
Zapečena tjestenina sa šampinjonima
Složenac od tjestenine, piletine i šparoga
Guacamole umak
Neodoljiva vruća čokolada by Jamie Oliver
Smoothie od ananasa i lubenice
© 2025 Zdravi recepti