Pita od bundeve bez šećera

Idealno je vrijeme da napravite ovu ukusnu pitu bez šećera koja ima bogati okus bundeve i niskokaloričnu koru od badema.

Pita od bundeve bez šećera Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Kora

 

 

Nadjev

 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi izmiješajte bademovo brašno, kokosovo ulje, cimet i jaja. Dodajte himalajsku sol i miješajte dok se ne počne formirati tijesto, zatim nastavite mijesiti rukama.
  2. Stavite tijesto na komad papira za pečenje i prekrijte ga drugim papirom. S valjkom izvaljajte tijesto tako da kora ne bude pretanka i da odgovara kalupu 23x4 cm. Stavite tijesto u kalup, lagano pritisnite i ostavite sa strane dok ne napravite nadjev.
  3. U drugoj posudi izmiješajte pire od bundeve, cimet, đumbir, klinčić, muškatni oraščić, kardamom i steviju (ako koristite). Nakon toga dodajte kokosovo vrhnje i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro promiješajte dok ne dobijete nadjev.
  4. Dodajte nadjev u koru i poravnajte. Stavite u pećnicu na 45 minuta, nakon toga izvadite i ostavite da se skroz ohladi prije posluživanja. Dekorirajte sa šlagom i cimetom ili po želji, narežite na kriške i poslužite.

Ostali recepti

Tortilja od špinata i batata
Tofu u umaku od sezama
Losos s umakom od kupina
Banana Bread – kruh od banana
Tjestenina s avokadom i keljom
Juha od limuna i piletine
Juha od mrkve i kurkume
Topla salata od tune i krumpira
© 2025 Zdravi recepti