Nazad na početnu
Sastojci
Nadjev
- 200 g šećera ili prirodnog zaslađivača
- 50 g kukuruznog škroba
- 750 g svježeg bobičastog voća po želji
- 500 g šumskog voća po želji
Tijesto
- 2 jaja
- 75 ml vode
- ½ žlice octa
- 360 g bezglutenskog brašna
- 1 žlica smeđeg šećera
- ½ žličice
- ksantan gume (za zgušnjavanje)
- prstohvat soli
- 230 g maslaca
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi izmiješajte šećer i kukuruzni škrob, zatim dodajte voće. Voće možete ostaviti u komadićima, zgnječiti gnječilicom za pire ili izblendati par sekundi. Ostavite 10-ak minuta dok pripremite tijesto.
- Jaja, vodu i ocat pomiješajte u manjoj posudi. U drugoj posudi izmiješajte brašno, žlicu šećera, sol i ksantan gumu, dodajte maslac i rukama gnječite sastojke. Smjesu od jaja i vode dodajte u suhe sastojke i formirajte tijesto
- Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup veličine otprilike 24x4 cm. Dodajte nadjev i stavite peći. Po želji možete ostaviti dio tijesta i staviti ga na gornji dio pite.
- Pecite 40-45 min, ohladite i poslužite.