Piletina u umaku od šljiva

Sočna piletina u slatkom umaku.

Piletina u umaku od šljiva

00:45

Sastojci:

Priprema

Piletinu posolite i popaprite. Zagrijte ulje u tavi i pecite ju s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

Šljive očistite i uklonite im koru. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i kuhajte ih, neprestano miješajući, dok skroz ne omekšaju. Dodajte đumbir i kuhajte 5 do 10 minuta.

Piletinu dodajte u umak od kruški i kuhajte ju 5 do 10 minuta, dok skroz ne omekša. Izvadite ju iz lonca, poslažite na tanjure, prelijte umakom i poslužite.

Ostali recepti

Penne tjestenina sa špinatom i slaninom
Rožata
Domaći džem od jagoda
Zapečeni punjeni krumpir
Jesenska voćna salata
Repa s lososom i curryjem
Rezanci s đumbirom i korijanderom
Štrudla od jabuka
© 2025 Zdravi recepti