Piletina u umaku od limuna

Piletina je jako dobar izvor proteina, niacina i selena.

Piletina u umaku od limuna

01:10

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Poslažite piletinu u vatrostalnu posudu, premažite uljem, posolite i popaprite. Pecite oko 35 minuta.

Dok se piletina peče, umutite jaja i i dodajte sok od limuna. U velikoj tavi kuhajte pileći temeljac dok ne počne ključati, potom dodajte 1/2 šalice smjese od jaja. Smanjite vatru i nastavite kuhati, neprestano miješajući kako se jaja ne bi zgrudnula. Pripazite da smjesa ne počne ključati.

Umak izlijte na dno vatrostalne posude. Dodajte masline, lagano promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Aromatična juha od bundeve
Muffini od batata za mršavljenje
Quinoa s pilećim krilcima
Smoothie od đumbira, banane i špinata
Smoothie od kelja i lanenih sjemenki
Piletina s limunom i ružmarinom
Smoothie od jabuke
Nice cream od banane i maslaca od kikirikija
© 2025 Zdravi recepti