Nazad na početnu

Piletina u umaku od kikirikija

Vječni hit za četiri osobe!

01:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100 g kikirikija iz ljuske (neslanih), ogulite ih prije pećnice
  • 1,5 kg piletine
  • 2 velike žlice suncokretovog ulja
  • 1 crveni luk, tanko narezan
  • 100 g rajčica, oguljenih i grubo narezanih
  • 1 velika žlica pasirane rajčice
  • 1 čajna žličica papra
  • 1 velika žlica paprike
  • ½ čajne žličice đumbira
  • ½ čajne žličice cimeta
  • ½ čajne žličice korijandera
  • prstohvat soli
  • 450 ml pilećeg temeljca

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Ravnomjerno rasporedite kikirikije na lim za pečenje i pržite u pećnici na 6-8 minuta dok ne budu lagano smeđi. Protresite ih i provjeravajte često. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih sameljite dok ne budu praškasta masa.

Zagrijte ulje u tavi i pecite piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Prebacite ju u dublji lonac.

Dinstajte luk u istom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte rajčice, pasiranu rajčicu, začine i sol. Miješajte na 3 minute, a zatim dodajte temeljac. Dovedite do vrenja, miješajući, a zatim sve prelijte preko piletine. Poklopite, smanjite vatru i pirjajte na 30 minuta.

Umiješajte kikiriki. Nastavite pirjati, pokriveno, na daljnjih 10-15 minuta, sve dok piletina ne omekša i umak ne bude zgusnut.

Skinite masnoću s površine, provjerite začinjenost i podesite ako je potrebno.

Poslužite vruće.