Piletina u limunu

Neka vaše nepce uživa.

Piletina u limunu

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte ulje u loncu, dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Češnjak ne smije poprimiti smeđu boju jer će bit gorkog okusa. Uklonite lonac s vatre, dodajte vino, limunovu koricu i sok, origano, timijan i sol. Smjesu stavite na lim za pečenje.

Pileće filee stavite na smjesu, premažite ih maslinovim uljem i posolite i popaprite po želji. Limun nasijecite na 8 kolutova i stavite ih između pilećih filea.

Pecite 30 do 40 minuta, dok piletina ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite lim za pečenje i prekrijte ga aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10 minuta, potom poslužite.

Ostali recepti

Vitaminski smoothie sa ananasom
Salata od piletine (Dijeta metaboličko čudo)
Kuhani kupus
Losos s medom, đumbirom i sezamom
Jutarnji smoothie
Jogurt torta
Bijeli umak s njokima
Tjestenina s dimljenim lososom
© 2025 Zdravi recepti