Nazad na početnu

Piletina sa senfom

Piletina sa senfom za četiri osobe.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 1 crveni luk, tanko narezan
  • 450 g filea pilećih prsa, bez kože, tanko narezanih
  • 1 velika žlica kukuruznog brašna
  • 1 režanj češnjaka, tanko narezan
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 1 čajna žličica čili paste
  • 2 čajne žličice korijandera, mljevenog
  • 1 velika žlica senfa
  • 1 velika žlica sjemenki sezama
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte maslac u tavi, dodajte luk i dinstajte na 5 minuta, taman da omekša, a ne dobije boju.

Pomiješajte komade piletine i kukuruzno brašno te dodajte sve u tavu zajedno s češnjakom. Nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok ne dobijete zlatno smeđu boju.

Umiješajte temeljac, čili pastu, korijander i senf. Začinite sa solju i paprom. Dovedite sve do vrenja miješajući te lagano pirjajte na 10 minuta.

Neposredno prije posluživanja umiješajte i sjemenke sezama te poslužite vruće s tjesteninom ili krumpirom.