Nazad na početnu

Piletina s tikvom

Sočna piletina s povrćem!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože
  • 3 g soli
  • 0,5 g mljevenog crnog papra
  • 15 g maslaca
  • 15 ml biljnog ulja
  • 350 g žute tikve, narezane
  • 350 g tikvica, narezanih
  • 1 rajčica, oguljena, bez sjemenki i nasjeckana

Priprema

Priprema

U velikoj tavi rastopite maslac na ulju na srednje jakoj toplini. Začinite piletinu s pola soli i pola papra i dodajte ju u tavu. Pecite ju dok lagano ne dobije boju, oko 2 minute po strani. Prebacite na veliki tanjur ili pladanj i pokrijte kako bi ostalo toplo.

Odlijte masnoću iz tave i dodajte tikvice, tikve i rajčice. Začinite s preostalom solju i paprom. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj toplini sve dok se tikva malo ne smekša, znači oko 3 minute. Smanjite toplinu i vratite piletinu u tavu. Djelomično poklopite.

Kuhajte sve dok tikva ne bude mekana, a piletina bude bijela, ali još uvijek sočna, to jest oko 5 minuta dulje.

Prenesite piletinu na pladanj i pokrijte ju folijom da zadrži toplinu.

Povećajte toplinu na visoko. Kuhajte dalje smjesu povrća, miješajući često, taman dok gotovo sva tekućina ispari, oko 2 minute.

Složite povrće oko piletine i poslužite.