Piletina s tajlandskim začinima

Super ideja za pomalo egzotičan objed.

Piletina s tajlandskim začinima

01:00

Sastojci:

Priprema:

1. Lagano natrgajte listove kaffir limete (ili metvice) i stavite ih u zdjelu s nasjeckanim đumbirom. Prelijte pilećom juhom, pokrijte i pustite namakati 30 minuta.

2. U međuvremenu, narežite pileća prsa na dva dijela. Zagrijte ulje u većoj tavi ili vatrostalnoj zdjeli i popržite piletinu 2-3 minute sa svake strane.

3. Procijedite juhu u tavu. Napola pokrijte i lagano kuhajte 10 minuta.

4. Umiješajte kosovo mlijeko, riblji umak i nasjeckane chillije. Lagano kuhajte nepokriveno 5-6 minuta, dok piletina ne omekša a umak zgusne.

5. U međuvremenu, skuhajte rižu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Kuhanu rižu dobro ocijedite.

6. Umiješajte sok od limete i nasjeckani korijandar u umak. Začinite solju i paprom. Poslužite piletinu i umak na podlozi od kuhane riže. Ukrasite kriškama limete, svježe nasjeckanim korijandrom i poslužite.

Savjet kuhara

Ako imate problema u pronalasku svježih kaffir listova limete (ili metvice), upotrijebite suhe. Prodaju se u supermarketima. Ako koristite suhe, lagano ih izmrvite i slijedite upute recepta.

Ostali recepti

Riba pečena u foliji
Smoothie od avokada
Lagana salata koja skida kilograme!
Proljetna pileća juha s povrćem
Namaz od badema i cimeta
Ukusna janjetina s caponatom
Juha od mrkve, leće i naranče
Špageti s tunom i brokulom
© 2025 Zdravi recepti