Piletina s prženim anisom i citrus rižom

Još jedna dobra ideja za kvalitetan ručak

Piletina s prženim anisom i citrus rižom

01:20

Sastojci:

Citrus riža

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano smrvite sjemenke anisa i izmiješajte s origanom, češnjakom, soli i paprom. Smjesu utrljajte između kože i mesa piletine, pazite da ne potrgate kožu. Stavite kriške limuna po piletini.

2. Narežite lukovicu anisa na 8 kriški. Stavite ih na pladanj za pečenje s piletinom. Lagano nauljite lukovicu. Pecite na gornjoj polici ugrijane pećnice 10 minuta.

3. U međuvremenu, stavite rižu u vatrostalnu posudu zapremine 2,3 Jitre. Umiješajte limunovu koricu i sok, sok od naranče i juhu. Pokrijte i stavite na srednju policu pećnice.

4. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C. Pecite piletinu 40 minuta, okrećući kriške anisa i limuna odjednom. Odstranite sjemenke i narežite rajčice. Dodajte u pladanj i pecite 5-10 minuta. Izvadite iz pećnice.

5. Kad je ohlađeno, izvadite piletinu i odstranite kožu. Promiješajte rižu, pospite masline po jelu. Ukrasite s grančicama anisa, kriškama naranči te poslužite.

Ostali recepti

Šareni ljetni ražnjići
Janjeće okruglice s limunom
Salata od paprike i klica graha
Salata od tune, feta sira i jogurta
Tjestenina s piletinom i graškom
Carpaccio od tikvica s limetom i kokosom
Kolač bez šećera i glutena koji se ne peče
Čokoladni smoothie s kikirikijem i bananom
© 2025 Zdravi recepti