Piletina s pršutom i šparogama

Bogato začinjena sočna piletina.

Piletina s pršutom i šparogama

00:20

Sastojci:

Priprema

Stavite brašno na plitki tanjur. Ako je piletina previše mokra, malo ju osušite papirnatim ručnikom. Začinite piletinu solju i paprom, pazite sa soli jer je pršut dovoljno slan. Utrljajte brašno u piletinu i otresite višak. Svaki komad piletine omotajte s pršutom i stavite na tanjur.

Šparoge kuhajte oko 5 minuta u kipućoj vodi, dok ne postanu mekane, ali hrskave. Pomiješajte pesto, vrhnje za kuhanje i pileći temeljac.

Zagrijte ulje u tavi i pecite piletinu na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sa svake strane. Smanjite vatru i dodajte umak od pesta i vrhnja za kuhanje i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte šparoge, kuhajte oko 1 minutu i poslužite s listićima bosiljka.

Ostali recepti

Tjestenina s limunom i porilukom
Kolač od zobenih pahuljica
Kolač od vanilije i sira
Namaz od češnjaka, bosiljka i peršina
Čokoladni san
Pogača
Kolač sa čokoladnom glazurom
Banana Smoothie (Dijeta Jona Gabriela)
© 2025 Zdravi recepti