Puni okusi piletine i pršuta doslovno će vam se topiti u ustima!
Koristeći oštar nož, napravite horizontalni rez uzduž pilećih prsa kako bi napravili oblik džepa.
„Istucite" sir s drvenom žlicom kako bi ga omekšali, a zatim ga nagurajte u džepove pilećih prsa.
S dvije kriške pršuta omotajte prsa i pričvrstite ih sa špagicom.
Stavite vino i temeljac u veliku tavu i dovedite sve do vrenja. Kada počne vrenje, dodajte šećer i dobro miješajte kako bi se otopio.
Dodajte piletinu u smjesu i ostavite neka se krčka na 12-15 minuta dok piletina ne omekša, a sokovi ne popuste.
Izvadite piletinu sa strane i držite ju na toplom. Zagrijte ponovno umak i kuhajte ga dok se ne smanji i ne zgusne. Maknite špagicu s piletine i narežite ju na kriške. Prelijte umak preko piletine i poslužite vruće sa zelenom salatom.