Nazad na početnu

Piletina s pršutom i sirom

Puni okusi piletine i pršuta doslovno će vam se topiti u ustima!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa, bez kožice
  • 100 g svježeg sira, začinjenog s češnjakom i vegetom
  • 8 kriški pršuta
  • 150 ml crnog vina
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 25 g smeđeg šećera

Priprema

Priprema

Koristeći oštar nož, napravite horizontalni rez uzduž pilećih prsa kako bi napravili oblik džepa.

„Istucite" sir s drvenom žlicom kako bi ga omekšali, a zatim ga nagurajte u džepove pilećih prsa.

S dvije kriške pršuta omotajte prsa i pričvrstite ih sa špagicom.

Stavite vino i temeljac u veliku tavu i dovedite sve do vrenja. Kada počne vrenje, dodajte šećer i dobro miješajte kako bi se otopio.

Dodajte piletinu u smjesu i ostavite neka se krčka na 12-15 minuta dok piletina ne omekša, a sokovi ne popuste.

Izvadite piletinu sa strane i držite ju na toplom. Zagrijte ponovno umak i kuhajte ga dok se ne smanji i ne zgusne. Maknite špagicu s piletine i narežite ju na kriške. Prelijte umak preko piletine i poslužite vruće sa zelenom salatom.