Piletina s medom i češnjakom

Tako jednostavna, a tako ukusna, piletina u umaku od meda i češnjaka odličan je izbor za one koji trebaju brzinski recept koji će se svidjeti svima.

Piletina s medom i češnjakom Izvor slike: Depositphotos

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudi pomiješajte umak od soje, med, usitnjeni češnjak, nasjeckani korijander, sok od limete i srirachu, ako koristite.
  2. Za to vrijeme na piletinu stavite sol, papar i malo maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja i pecite piletinu sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumeni.
  3. Gotovu piletinu premjestite na tanjur, prelijte ju umakom i pecite u pećnici 20-ak minuta.
  4. Dok se piletine peče, skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Izvadite piletinu, pospite sezamom, ukrasite s korijanderom ili po želji. Detaljnije upute možete pogledati u videu ispod recepta.

Ostali recepti

Ulje od magnezija
Smoothie od špinata i ananasa
Smoothie od papaje i breskve
Piletina s maslinama i ružmarinom
Zdrave proteinske pločice
Energetski smoothie sa cimetom
Tjestenina u umaku od škampa
Doručak od zobi s kruškama i borovnicama
© 2025 Zdravi recepti