Nazad na početnu

Piletina s medom i češnjakom

Tako jednostavna, a tako ukusna, piletina u umaku od meda i češnjaka odličan je izbor za one koji trebaju brzinski recept koji će se svidjeti svima.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa
  • ¼ šalice soja umaka
  • 3 žlice meda
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice korijandera
  • 1 limeta, svježe iscijeđena
  • 1 žličica sriracha umaka (po želji) 
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica sezama
  • 1-2 šalice integralne riže

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudi pomiješajte umak od soje, med, usitnjeni češnjak, nasjeckani korijander, sok od limete i srirachu, ako koristite.
  2. Za to vrijeme na piletinu stavite sol, papar i malo maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja i pecite piletinu sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumeni.
  3. Gotovu piletinu premjestite na tanjur, prelijte ju umakom i pecite u pećnici 20-ak minuta.
  4. Dok se piletine peče, skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Izvadite piletinu, pospite sezamom, ukrasite s korijanderom ili po želji. Detaljnije upute možete pogledati u videu ispod recepta.