Tako jednostavna, a tako ukusna, piletina u umaku od meda i češnjaka odličan je izbor za one koji trebaju brzinski recept koji će se svidjeti svima.
00:45
4 osobe
Lako
Sastojci
4 komada pilećih prsa
¼ šalice soja umaka
3 žlice meda
3 češnja češnjaka
2 žlice korijandera
1 limeta, svježe iscijeđena
1 žličica sriracha umaka (po želji)
prstohvat soli
prstohvat papra
ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica sezama
1-2 šalice integralne riže
Priprema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudi pomiješajte umak od soje, med, usitnjeni češnjak, nasjeckani korijander, sok od limete i srirachu, ako koristite.
Za to vrijeme na piletinu stavite sol, papar i malo maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja i pecite piletinu sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumeni.
Gotovu piletinu premjestite na tanjur, prelijte ju umakom i pecite u pećnici 20-ak minuta.
Dok se piletine peče, skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Izvadite piletinu, pospite sezamom, ukrasite s korijanderom ili po želji. Detaljnije upute možete pogledati u videu ispod recepta.