Nazad na početnu

Piletina s limunom i rižom

Sastojci navedeni u receptu su za 4 osobe.

00:30
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi:

Kalorije 375,8 kcal
Masti 5,8 g
Zasićene masti 0,9 g
Kolesterol 65,8 mg
Natrij 592,8 mg
Ugljikohidrati 45,9 g
Šećeri 1.8 g
Dijetalna vlakna 2,4 g
Proteini 31,3 g

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 450 g pilećih prsa izrezanih na trake
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 mrkva, naribana
  • naribana korica jednog limuna
  • 0,45 l pilećeg temeljca
  • 1 žlica peršina
  • 2 žlice narezanih crnih maslina
  • 2 šalice bijele riže

Priprema

Priprema:

1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje visokoj toplini. Dodajte piletinu i pecite 5 do 10 minuta. Tijekom posljednjih nekoliko minuta dodajte češnjak i luk.

2. Kada je piletina gotova, dodajte mrkvu, limunovu koricu, pileći temeljac, peršin, masline i skuhanu rižu. Kada prokuha pustiti da odstoji 5 minuta. Dobro promiješajte prije posluživanja.

Energetska vrijednost

375