Nazad na početnu

Piletina s limunom i đumbirom

U neki lagani prilog, evo savršenog ručka ili večere.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 komada pilećeg filea
  • sol
  • 1 limun

Marinada

  • 1 oguljeni komad svježeg đumbira
  • 1 žlica vina od riže
  • 1 1/2 žlica soja sosa
  • 1 1/2 žlica umaka od kamenica
  • 2 žličice sezamovog ulja
  • 1 žlica kikiriki ulja
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice šećera
  • prstohvat mljevenog papra
  • 3 1/2 žlice kukuruznog škroba (gustin)

Priprema

Priprema

Piletinu natrljajte solju. Isperite pod hladnom tekućom vodom, a zatim osušite papirnatim ručnicima. Iscijedite sok od limuna preko piletine i stavite na stranu.

Naribajte đumbir i dodajte ostale sastojke za marinadu. Neka piletina odstoji u marinadi barem 30 minuta.

Piletinu zajedno s marinadom pecite na vrućem ulju oko 2 minute sa svake strane.