Piletina s klicama

Piletina s klicama za četiri osobe.

Piletina s klicama

00:45

Sastojci:

Priprema

Stavite piletinu u zdjelu. Dodajte prstohvat soli, bjelanjak i pastu od kukuruznog brašna te dobro izmiješajte.

Zagrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri. Dodajte biljno ulje i kada bude dovoljno vruće dodajte i piletinu i pržite miješajući na minutu, stalno odvajajući pileće trakice. Zatim uklonite piletinu iz tave i ocijedite ju na kuhinjskom papiru.

Odlijte ulje, ali ostavite oko 2 velike žlice u woku.

Dodajte luk, zelenu papriku i mrkvu te pržite miješajući na oko 2 minute. Dodajte klice i pržite miješajući na nekoliko sekundi.

Vratite piletinu u wok s preostalom solju i šećerom, sojinim umakom i rižinim vinom. Promiješajte dobro i dodajte 3 žlice vode.

Posipajte sa sezamovim uljem i poslužite odmah.

Ostali recepti

Domaći sirarcha umak
Tost s ricottom i kruškama
Smoothie od bobičastog voća i limuna
Štrudla od jabuka
Kruh od mrkve i tikvica
Blagdanski pužići s makom i cimetom
Tjestenina s rajčicom i tunom
Juha od povrća sa celerom
© 2025 Zdravi recepti