Nazad na početnu

Piletina s klicama

Piletina s klicama za četiri osobe.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100 g filea pilećih prsa, bez kožice i narezanih na trakice
  • 1 čajna žličica soli
  • ¼ bjelanjka, blago zamućena
  • 1 čajna žličica kukuruznog brašna pomiješana s 1 ½ čajnom žličicom vode kako bi se formirala pasta
  • 300 ml biljnog ulja
  • 1 mali crveni luk, tanko nariban
  • 1 mala zelena paprika, očišćena i tanko naribana
  • 1 mala mrkva, tanko naribana
  • 100 g svježih klica
  • ½ čajne žličice šećera
  • 1 velika žlica blagog soja umaka
  • 1 čajna žličica rižinog vina
  • ¼ čajne žličice sezamovog ulja

Priprema

Priprema

Stavite piletinu u zdjelu. Dodajte prstohvat soli, bjelanjak i pastu od kukuruznog brašna te dobro izmiješajte.

Zagrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri. Dodajte biljno ulje i kada bude dovoljno vruće dodajte i piletinu i pržite miješajući na minutu, stalno odvajajući pileće trakice. Zatim uklonite piletinu iz tave i ocijedite ju na kuhinjskom papiru.

Odlijte ulje, ali ostavite oko 2 velike žlice u woku.

Dodajte luk, zelenu papriku i mrkvu te pržite miješajući na oko 2 minute. Dodajte klice i pržite miješajući na nekoliko sekundi.

Vratite piletinu u wok s preostalom solju i šećerom, sojinim umakom i rižinim vinom. Promiješajte dobro i dodajte 3 žlice vode.

Posipajte sa sezamovim uljem i poslužite odmah.