Piletina s kaduljom i limunom

Iako je potrebno tek nekoliko sastojaka, ovaj ukusni recept za piletinu će vas oduševiti!

Piletina s kaduljom i limunom Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema piletine s kaduljom i limunom

1. Zagrijte pećnicu na 200°C.

2. Pripremite 8 komada folije tako da u svaki možete zamotati komad pilećih prsa.

3. Stavite komad piletine na foliju te začinite solju i paprom sa svake strane. Posipajte četvrtinu kadulje i ribane korice limuna te po vrhu dodajte malo limunovog soka. Zatim poklopite drugim komadom folije i dobro pritisnite oko rubova kako se ne bi otvaralo tijekom pečenja. Ponovite postupak s preostalom piletinom.

4. Piletinu pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne bude dobro pečena.

5. Prije posluživanja svaki komad još prelijte s ostatkom limunovog soka.

6. Poslužite uz prilog po želji.

Ostali recepti

Složenac od kunića
Božićna priča
Torta od meda i badema
Maline i čokoladni mousse
Zdravi kolač od jabuke s malo kalorija
Kanapei od marelica
Sorbet od ananasa, bosiljka i đumbira
Salata s kukuruzom i mozzarellom
© 2025 Zdravi recepti