Piletina Kung Pao

Ne morate više naručivati, možete ju i sami napraviti!

Piletina Kung Pao

01:00

Sastojci:

Priprema

Izrežite piletinu na male kockice, isperite u vodi, osušite i marinirajte 30 minuta. Pomiješajte sastojke za umak i stavite na stranu.

Zagrijte wok s jednom žlicom ulja i pržite mariniranu piletinu dok nije 70% gotova. Stavite na stranu.

Očistite wok i dodajte preostale 2 žlice. Dodajte đumbir i češnjak brzo promiješajte prije dodavanja feferona. Promiješati sastojke dok se ne počnu pržiti, a zatim dodajte pileće meso. Promiješajte prije dodavanja prženog kikirikija i nastavite miješati. Dodajte umak i miješajte neprestano sve dok piletina nije prekrivena umakom. Dodajte nasjeckanu stabljiku mladog luka i miješajte.

Poslužite vruće uz rižu.

Ostali recepti

Rižoto s tunom i maslinama
Grčka salata sa sardinama
Losos s maslacem od kikirikija
Piletina s prženim anisom i citrus rižom
Tost s karameliziranim kikirikijem i kruškama
Složenac od špinata i cheddara
Čokoladni kruh od tikvica i datulja
Torta od mrkve i pistacija
© 2025 Zdravi recepti