Klasika i dobar okus na djelu
1. Zakuhajte juhu u većem loncu. Očistite šparoge i narežite ih na 4 cm duge komadiće. Blanširajte šparoge u juhi 1-2 minute dok ne omekšaju, zatim ih maknite i odložite.
2. Prepolovite zelene mahune i kuhajte ih u juhi 4 minute. Izvadite i odložite. Smanjite plamen i juhu držite na najmanjoj temperaturi.
3. Rastopite maslac u tavi s debelim dnom. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta.
4. Ulijte vino u tavu i brzo zakuhajte sve dok tekućina skoro ne ishlapi. Dodajte rižu i kuhajte miješajući 1 minutu, sve dok zrna nisu obavijena i izgledaju prozirno.
5. Dodajte šafran i kutijaču juhe. Nastavite podlijevati juhom, malo po malo, sve dok se ne upije sva.
6. Nakon 15 minuta rižoto bi trebao biti kremast ali ne previše kuhano Ako nije takav dodajte još malo juhe i kuhajte još nekoliko minuta ili dok ne bude prave teksture i čvrstoće.
7. Dodajte grašak, povrće, piletinu i sok od limuna. Začinite po ukusu solju i paprom i kuhajte 3-4 minute, ili dok piletina nije temeljito ugrijana. Poslužite s parmezanom.