Kuhana piletina s domaćim rezancima za 6 osoba, ukusna i jednostavna za pripremu.
Sastojci:
Stavite piletinu u veliki lonac i prelijte s vodom (oko 2 litre).
Nakon što proključa smanjite vatru i kuhajte piletinu 2-1/2 sata.
Dok se piletina kuha - u zasebnu zdjelu - pomiješajte preostale sastojke i dodajte dovoljno brašna da se tijesto može razvaljati.
Razvaljajte tijesto na tanko. Izreži na 0.5 cm široke trake.
Kada je piletina kuhana, uklonite je iz vode i odvoljite kosti od mesa.
Dodajte piletinu i rezance natrag u vodu.
Kuhajte 15 minuta.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Veličina porcije - 262 g
Kalorije - 588
Kalorije iz masti - 341 (57%)
Količina po serviranju:
Masti - 37.9g 58%
Zasićene masti - 10.8g 53%
Mononezasićene masti - 15.8g
Polizasićene masti - 8.2g
Transmasti - 0.0g
Kolesterol 233mg 77%
Natrij - 593mg 24%
Kalij - 481mg 13%
Ugljikohidrati - 16.1g 5%
Dijetalna vlakana - 0.6g 2%
Šećeri - 0.2g
Protein - 42.4g 84%