Odlično pripremljena piletina na lovački način
Sastojci:
1. Odstranite kožu s piletine i narežite svaki komad na 2 dijela tako da dobijete 4 batka i 4 zabatka.
2. Ugrijte dvije žlice ulja u vatrostainoj zdjeli i pecite piletinu 2-3 minute sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu i odložite.
3. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta, povremeno miješajući.
4. Dodajte češnjak i pržite još 2 minute dok ne omekša i dobije boju. Vratite piletinu.
5. Dodajte začinsko bilje, ulijte vino i neka bubri 1-2 minute.
6. Dodajte juhu i nasjeckanu rajčicu, pokrijte i lagano kuhajte 15 minuta.
7. Umiješajte masline i kapare. Kuhajte nepokriveno 5 minuta dok piletina nije kuhana, a umak gust. Izvadite začinsko bilje izačinite po ukusu solju i paprom.
8. Stavite piletinu na tjesteninu, jedan batak i jedan zabatak po osobi. Prelijte umakom i poslužite.