Piletina a la Cacciatore (na lovački)

Odlično pripremljena piletina na lovački način

Piletina a la Cacciatore (na lovački)

00:40

Sastojci:

Priprema:

1. Odstranite kožu s piletine i narežite svaki komad na 2 dijela tako da dobijete 4 batka i 4 zabatka.

2. Ugrijte dvije žlice ulja u vatrostainoj zdjeli i pecite piletinu 2-3 minute sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu i odložite.

3. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta, povremeno miješajući.

4. Dodajte češnjak i pržite još 2 minute dok ne omekša i dobije boju. Vratite piletinu.

5. Dodajte začinsko bilje, ulijte vino i neka bubri 1-2 minute.

6. Dodajte juhu i nasjeckanu rajčicu, pokrijte i lagano kuhajte 15 minuta.

7. Umiješajte masline i kapare. Kuhajte nepokriveno 5 minuta dok piletina nije kuhana, a umak gust. Izvadite začinsko bilje izačinite po ukusu solju i paprom.

8. Stavite piletinu na tjesteninu, jedan batak i jedan zabatak po osobi. Prelijte umakom i poslužite.

Ostali recepti

Kajgana s keljom
Pljeskavice od brokule i cvjetače
Jednostavan smoothie s bananom i čokoladom
Muffini od zobenih pahuljica, badema i borovnica
Talijanska uskrsna pogača
Pljeskavice od tofua i peršina
Juha od rajčice i bosiljka
Smoothie od jabuke i špinata
© 2025 Zdravi recepti