Pileći ražnjići u marinadi od meda

Zanimljiva kombinacija meda i začina dat će pilećim ražnjićima posebnu dimenziju okusa!

Pileći ražnjići u marinadi od meda Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema pilećih ražnjića u marinadi od meda

  1. U veliku zdjeli pomiješajte ulje, med, umak od soje i papar. Prije dodavanja piletine, stavite malu količinu marinade sa strane, jer će vam trebati za premazivanje ražnjića pri pečenju. Zatim u zdjelu dodajte kockice piletine, češnjak, luk i papriku te marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata (optimalno bi bilo ostaviti tijekom noći).
  2. Zagrijte grill tavu na visoku toplinu.
  3. Ocijedite marinadu s piletine i povrća. Nabodite piletinu i povrće naizmjence na štapiće za ražnjiće.
  4. Pecite na 12 do 15 minuta, taman dok se sokovi ne iscijede. Često okrećite i premazujte s marinadom koju ste ostavili sa strane.

Ostali recepti

Kolač od sira i jagoda
Detoksikacijski smoothie
Pečena tilapija s limunovim sokom
Sladoled od pistacija
Kajgana s patlidžanima
Kajgana s brokulom i sirom (dijeta 5 faktora)
Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena
Napitak od grejpa, đumbira i komorača
© 2025 Zdravi recepti