Nazad na početnu

Pileći ražnjići s tikvicama i gljivama

Meso i povrće je marinirano u marinadi od đumbira i meda.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500g pilećih prsa, nasjeckanih na kockice
  • 2 tikvice, nasjeckane na kriške
  • 1 glavica luka, nasjeckana na kriške
  • 250g šampinjona
  • 1/2 šalice soja umaka
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • sok od 1 limete
  • 1 žlica rižinog octa
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica meda
  • 1/2 žličice soli

Priprema

Priprema

U zdjeli pomiješajte soja umak, ulje, sok od limete, rižin ocat, češnjak, đumbir, senf i med. Piletinu, luk i tikvice stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dodajte umak, zatvorite vrećicu, istisnite zrak i pustite da stoji 6 do 8 sati u hladnjaku.

Poslažite na štapiće za ražnjiće sve sastojke, redoslijedom koji želite. Pecite na vrućem roštilju ili gril tavi oko 4 minute sa svake strane.