Slasni pileći ražnjići s gljivama i ananasom.
Sastojci:
U velikoj zdjeli pomiješajte umak od soje, jabučni ocat, med, biljno ulje i mladi luk. Stavite gljive i piletinu u smjesu i promiješajte kako bi se sve obložilo. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na najmanje 1 sat.
Zagrijte roštilj na visoku toplinu.
Izvadite gljive i piletinu iz marinade i otresite višak. Prelijte marinadu u mali lonac za pirjanje i dovedite ju do vrenja na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje-nisku i pirjajte na 10 minuta, a zatim stavite na stranu.
Zamotajte komadiće piletine sa slaninom, a zatim ih stavite na štapiće za ražnjiće, no pazite da slanina ne visi. Tako sad stavljajte red polovica gljiva i komada ananasa.
Lagano nauljite rešetke roštilja. Stavite ražnjiće na rešetke. Pecite na 15 do 20 minuta, taman dok se sokovi iscijede, a slanina bude hrskava. Često okrećite i premazujte s rezerviranom marinadom.