Pileći ražnjići s gljivama i ananasom

Slasni pileći ražnjići s gljivama i ananasom.

Pileći ražnjići s gljivama i ananasom

00:50

Sastojci:

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte umak od soje, jabučni ocat, med, biljno ulje i mladi luk. Stavite gljive i piletinu u smjesu i promiješajte kako bi se sve obložilo. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na najmanje 1 sat.

Zagrijte roštilj na visoku toplinu.

Izvadite gljive i piletinu iz marinade i otresite višak. Prelijte marinadu u mali lonac za pirjanje i dovedite ju do vrenja na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje-nisku i pirjajte na 10 minuta, a zatim stavite na stranu.

Zamotajte komadiće piletine sa slaninom, a zatim ih stavite na štapiće za ražnjiće, no pazite da slanina ne visi. Tako sad stavljajte red polovica gljiva i komada ananasa.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Stavite ražnjiće na rešetke. Pecite na 15 do 20 minuta, taman dok se sokovi iscijede, a slanina bude hrskava. Često okrećite i premazujte s rezerviranom marinadom.

Ostali recepti

Smoothie od ananasa i lubenice
Složenac od brokule i cheddara
Rižoto s graškom i špinatom
Mliječni kolač
Veganski krekeri
Neodoljiva vruća čokolada by Jamie Oliver
Quinoa sa suhim šljivama i muškatnim oraščićem
Ukusan poriluk sa šunkom i sirom
© 2025 Zdravi recepti