Nazad na početnu

Pileći fajitas

Ukusna piletina u kombinaciji s osvježavajućim umakom. Dobitna kombinacija!

00:35
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • 174 kalorije
  • 3 g masti
  • 34 mg kolesterola
  • 27 g ugljikohidrata
  • 16 g proteina
  • 3 g vlakana
  • 286 mg natrija
  • 367 mg kalija

Sastojci

  • 225 g pilećih prsa bez kostiju
  • 2 žlice soka od limete
  • sol i papar
  • 2 žlice niskomasnog jogurta
  • 2 žlice kiselog vrhnja s manje masnoće
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica mljevene jalapeno paprike
  • 1 / 8 čajna žličica mljevenog kumina
  • 1 tanko narezana glavica luka
  • 4 tortilje od cjelovitog pšeničnog brašna
  • 1 šalica isjeckane salate
  • 1 narezana rajčica

Priprema

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu. Stavite pileća prsa u plitku posudu i pospite sokom od limete, solju i paprom. Neka se marinira na sobnoj temperaturi 10 minuta.

Pomiješajte jogurt, kiselo vrhnje, peršin, jalapeno papriku i kumin u maloj zdjeli. Posolite i stavite na stranu.

Stavite piletinu i luk na lagano nauljen lim za pečenje i pecite 3 do 4 minute na 180 stupnjeva. Okrenite piletinu i pospite s malo luka. Pecite 3 do 4 minute.

U međuvremenu, zamotajte tortilje u foliju i stavite ispod lima za pečenje u pećnicu.

Tanko narežite piletinu. Ispunite svaku tortilju piletinom, lukom, zelenom salatom i kriškama rajčice. Dodajte umak od jogurta i zamotane tortilje poslužite odmah.

Energetska vrijednost

174