Pileća prsa u umaku od senfa

Sočna zapečena piletina.

Pileća prsa u umaku od senfa

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Piletinu posolite i popaprite. Pecite na tavi 2 minute sa svake strane i izvadite. U tavu dodajte temeljac, timijan i češnjak. Pustite da proključa. Dodajte ocat i senf, kuhajte oko 1 minutu, neprestano miješajući.

Piletinu stavite u dublju vatrostalnu posudu i prelijte umakom od senfa. Pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice, piletinu izvadite iz posude i pustite da odstoji oko 5 minuta. Umak kuhajte oko 2 minute prije posluživanja s piletinom.

Ostali recepti

Umak od naranče
Domaći džem od dunja
Piletina s roštilja u marinadi od meda
Lagani kolač od limuna
Kocke s bijelom čokoladom i orasima
Chunky Monkey Smoothie
Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki
Čokoladna torta s lješnjacima
© 2025 Zdravi recepti