Pileća prsa s povrćem i češnjakom

Ukusna piletina sa špinatom i rajčicama.

Pileća prsa s povrćem i češnjakom

02:15

Sastojci:

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200°C. Češnjak zamotajte u foliju i pecite 40 minuta. Kada se ohladi, zgnječite ga i pomiješajte s 1 žličicom maslaca, limunovog soka i bosiljkom. Miješajte dok ne dobijete pire.

U pilećim prsima po dužini napravite rez kako bi dobili džep. U njega stavite pire od češnjaka. Skuhajte špinat. Nasjeckanu šunku kratko popržite na tavi. Dodajte temeljac, kuhani špinat i bosiljak. Kuhajte bez poklopca 5 minuta. Dodajte kruh izrezan na kockice i promiješajte. Smjesu stavite u vatrostalnu zdjelu i na nju stavite pileća prsa. Premažite ih maslacem i posolite. Dodajte nasjeckani luk. Pokrijte folijom i pecite 40 minuta. Maknite foliju i pecite još 40 minuta. Dodajte cherry rajčice i pecite 10 minuta.

Ostali recepti

Torta od Nutelle s lješnjacima
Flan od svježeg sira
Pita od malina
Namaz od cikle
Smoothie s bobičastim voćem
Ukusni tost sa sirom
Juha od pečenih rajčica
Sočni brownie s malinama
© 2025 Zdravi recepti