Nazad na početnu

Pileća prsa s povrćem i češnjakom

Ukusna piletina sa špinatom i rajčicama.

02:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 oguljeni češnjak
  • 2 nasjeckana luka
  • 225 g cherry rajčica
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica limunovog soka
  • 30 g svježeg bosiljka
  • 340 g nasjeckane šunke
  • 200 g špinata
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 400 g bijelog kruha izrezanog na kockice
  • sol
  • papar
  • 400 g pilećih prsa

Priprema

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200°C. Češnjak zamotajte u foliju i pecite 40 minuta. Kada se ohladi, zgnječite ga i pomiješajte s 1 žličicom maslaca, limunovog soka i bosiljkom. Miješajte dok ne dobijete pire.

U pilećim prsima po dužini napravite rez kako bi dobili džep. U njega stavite pire od češnjaka. Skuhajte špinat. Nasjeckanu šunku kratko popržite na tavi. Dodajte temeljac, kuhani špinat i bosiljak. Kuhajte bez poklopca 5 minuta. Dodajte kruh izrezan na kockice i promiješajte. Smjesu stavite u vatrostalnu zdjelu i na nju stavite pileća prsa. Premažite ih maslacem i posolite. Dodajte nasjeckani luk. Pokrijte folijom i pecite 40 minuta. Maknite foliju i pecite još 40 minuta. Dodajte cherry rajčice i pecite 10 minuta.