Nazad na početnu

Pileća prsa s limunom i orasima

Ukusni ručak za 4 osobe.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice tostiranih oraha
  • 1/4 naribane korice limuna
  • 4 fileta pilećih prsa
  • 2 žličice brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 1/4 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • 1 ¼ šalice kuhane riže

Priprema

Priprema

U zdjeli pomiješajte peršin, orahe i limunovu koricu. Pileća prsa utrljajte u brašno, posolite i popaprite.

U velikoj tavi zagrijte ulje. Dinstajte luk oko 1 minutu. Izvadite ga i ostavite sa strane. Na tavu stavite pileća prsa i pržite sa svake strane oko 2 minute.

Stavite pileći temeljac u tavu. Poklopite i ostavite da se kuha 3 do 4 minute. Piletinu izvadite i stavite sa strane. Kuhajte pileći temeljac oko 1 minutu. Dodajte smjesu s peršinom i orasima. Umak prelijte preko riže i poslužite s piletinom.