Pileća prsa punjena jabukom

Ukusan recept za četiri osobe.

Pileća prsa punjena jabukom

00:45

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte jabuke, sir i krušne mrvice. Stavite sve na stranu.

Spljoštite pileća prsa između masnog papira za pečenje na ispod centimetar debljine. Podijelite jabučnu mješavinu između pilećih prsa, a zatim zarolajte meso. Osigurajte sve sa čačkalicama.

Rastopiti maslac ili margarin u tavi na srednjoj toplini. Popecite punjena pileća prsa dok ne dobiju boju.

Dodajte vino i ¼ šalice vode. Poklopite i kuhajte 15 do 20 minuta, ili dok piletina više ne bude ružičasta.

Prenesite piletinu na pladanj za posluživanje. Pomiješajte 1 žličicu vode i gustin, a zatim to umiješajte u preostale sokove u tavi.

Kuhajte i dobro miješajte dok se ne zgusne. Prelijte umak preko piletine i ukrasite peršinom.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Čokoladni kolač s kikirikijem i džemom
Kruh od banane i kokosa
Sočna piletina s medom i senfom
Punjeni avokado
Zelena pita (Dijeta Jona Gabriela)
Muffini s limunom
Smoothie od banane, bobičastog voća i zobenih pahuljica
Muffini od borovnica i zobenih pahuljica
© 2025 Zdravi recepti