Nazad na početnu

Pileća prsa punjena bademima

Ukusno i zdravo.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 žlice krem sira
  • 4 žlice usitnjenih i tostiranih badema
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 4 filea pilećih prsa
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1.5 žlica maslaca

Priprema

Priprema

Pomiješajte krem sir, 3 žlice badema i 2 žlice peršina.

Pileća prsa presijecite te ih ravnomjerno napunite. Čačkalicama pileća prsa zatvorite te ih posolite i popaprite.

Zagrijte maslac u velikoj tavi, stavite piletinu i pecite oko 6 minuta sa svake strane, dok ne poprimi zlatno žutu boju. Uklonite s vatre, poklopite i ostavite da odstoji 2 minute. Pospite piletinu preostalom žlicom badema i peršina.