Pileća krilca u japanskom umaku

Piletina u umaku od sakea.

Pileća krilca u japanskom umaku

00:45

Sastojci:

Priprema

U malom loncu zagrijte sve sastojke za umak. Kada umak prokuha, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta dok se umak ne zgusne.

U međuvremenu, prerežite krila na zglobu i posušite papirnatim ručnicima. Pospite malo soli preko krila.

Stavite gustin u vrećicu i dodajte piletinu. Vrećicu lagano protresite sve dok krila ne budu ravnomjerno prekrivena gustinom.

Zagrijte ulje u wok tavi na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte nekoliko krilca pazeći da ne pretrpate wok. Pržite krilca oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Jednu stranu pilećih krilca umočite u umak i stavite na tanjur za posluživanje. Pospite prženim sezamom i poslužite uz kuhanu rižu. Dobar tek!

Ostali recepti

Kocke od čokolade i lješnjaka
Čokoladna torta sa cimetom
Salata od leće i brokule
Kolač od kave i mascarponea
Svinjski odresci u limunskoj marinadi
Bogato začinjena tjestenina s orasima
Ćufte od quinoe i puretine
Voćni doručak
© 2025 Zdravi recepti