Pileća krilca s umakom od senfa i meda

Hrskava i sočna pileća krilca možete pripremiti u ljutoj ili blagoj verziji. Vjerujte, obje će vas oduševiti.

Pileća krilca s umakom od senfa i meda Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Priprema

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Uklonite višak tekućine s piletine pomoću papirnatog ručnika

3. U veću zdjelu stavite piletinu, dodajte ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte.

4. Na lim s rešetkom ravnomjerno poredajte piletinu.

5. Pecite piletinu 45-50 minuta, odnosno dok kožica ne postane hrskava.

6. Dok je piletina u pećnici pripremite umak. U zdjelicu stavite senf, med, ocat i ljuti umak (ako ga koristite). Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kremasti umak.

7. Izvadite piletinu iz pećnice i svaki komad pažljivo umočite u pripremljeni umak. Vratite piletinu nazad u pećnicu i pecite još 10 minuta.

Ostali recepti

Namaz od badema i vanilije
Tortilje sa špinatom, gljivama i maslinovim uljem
Mini omlet sa dimljenim bakalarom
Omlet sa sirom i špinatom
Halva od cikle
Kremasta tjestenina sa špinatom
Zlatno mlijeko za jačanje imuniteta
Bruschette s rajčicom i feta sirom
© 2025 Zdravi recepti