Pileća krilca s umakom od senfa i meda

Hrskava i sočna pileća krilca možete pripremiti u ljutoj ili blagoj verziji. Vjerujte, obje će vas oduševiti.

Pileća krilca s umakom od senfa i meda Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Priprema

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Uklonite višak tekućine s piletine pomoću papirnatog ručnika

3. U veću zdjelu stavite piletinu, dodajte ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte.

4. Na lim s rešetkom ravnomjerno poredajte piletinu.

5. Pecite piletinu 45-50 minuta, odnosno dok kožica ne postane hrskava.

6. Dok je piletina u pećnici pripremite umak. U zdjelicu stavite senf, med, ocat i ljuti umak (ako ga koristite). Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kremasti umak.

7. Izvadite piletinu iz pećnice i svaki komad pažljivo umočite u pripremljeni umak. Vratite piletinu nazad u pećnicu i pecite još 10 minuta.

Ostali recepti

Smoothie od jagoda i zobenih pahuljica
Kruh s grožđicama (prehrana za krvnu grupu B)
Piletina s medom i senfom
Napitak za čišćenje bubrega i žučnog mjehura
Smoothie od borovnica i breskve
Kolač od čokolade s malinama
Piletina s parmezanom (Weight Watchers dijeta)
Varivo od piletine i tikvica
© 2025 Zdravi recepti