Pile sauvignon od gljiva i pita

Ovakav ručak mami osmjehe na licima.

Pile sauvignon od gljiva i pita

00:45

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite luk i poriluk u tavu sa 125 ml juhe.

2. Zavrite, pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta, tada otkrijte i kuhajte sve dok juha ne ishlapi i povrće ne omekša.

3. Piletinu narežite na male kockice. Dodajte ju u tavu s preostalom juhom, vinom i lovorovim listom. Pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta. Dodajte gljive i nastavite lagano kuhati još 5 minuta.

4. Izmiješajte brašno sa 3 žlice hladne vode. Umiješajte u tavu i prokuhajte, miješajući svo vrijeme dok se umak ne zgusne.

5. Umiješajte tarkanj u umak i začinite solju i paprom.

6. Izvadite lovorov list i sve presipajte u vatrostalnu zdjelu.

7. Lagano prijeđite kistom i uljem po listu tijesta. Zgužvajte ga i stavite na nadjev. Postupak ponovite s ostalim listovima tijesta. Pospite sjemenkama sezama.

8. Pecite pitu na srednjoj polici u pećnici oko 20 minuta sve dok tijesto ne postane zlatne boje i hrskavo. Ukrasite s listom peršina. Poslužite sa sezonskim povrćem.

Ostali recepti

Piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)
Zapečeni njoki sa sirom i špinatom
Zapečeni losos s rajčicama i maslinama
Čokoladni souffle
Smoothie od grejpa i breskve
Salata od orašastih plodova i jabuke
Pereci umočeni u bijelu čokoladu
Slatki kolač od limuna
© 2025 Zdravi recepti