Nazad na početnu
Sastojci
Sastojci (za 4 osobe)
- 400 g pileći file
- 30 ml maslinovo ulje
- 70 g luk
- 300 g tikvica
- 5 g češnjak
- 400 g rajčicariža
- 300 g
- 10 g kokošja kocka za juhu
- 600 ml voda
- 100 g grašak smrznuti
Priprema
Priprema:
- Pileći file narežite na tanje kockice, pa ispecite na malo zagrijanog maslinovog ulja (sa svake strane cca 3 min.). Pečene komadiće piletine izvadite iz tave.
- Na istom ulju kratko prepržite sitno kosani luk, oguljenu i na kockice narezanu tikvicu, te protisnuti češanj češnjaka. Dodajte rajčicu narezanu na sitne kockice i rižu, te zalijte juhom koju ste prethodno pripremili od kokošje kocke i vode. Sve dobro izmiješajte.
- Kad zakipi, smanjite vatru, poklopite i kuhajte cca 5 minuta. Umiješajte pečene komade piletine i smrznuti grašak, poklopite i kuhajte još 5 minuta ili dok sva tekućina ne ishlapi.
- Lagano promiješajte, maknite s vatre i ostavite poklopljeno cca 5 minuta prije posluživanja.