Nemojte propustiti priliku da začinite svaku roštiljadu
Sastojci:
1. Ako koristite drvene štapiće, umočite ih u hladnu vodu najmanje 30 minuta. (Tako neće izgorjeti za vrijeme pečenja)
2. Razrežite piletinu na deblje rezance i stavite ih u plitku posudu.
3. Zajedno izmiješajte jogurt, češnjak, chilli papriku, kurkumu, limunovu koricu i sok. Prelijte time piletinu i promiješajte. Pokrijte i ostavite da se marinira u hladnjaku oko 8 sati.
4. Da se napravi tabbouleh, stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu. Prelijte preko toga kipuću vodu da sve prekrije. Stavite tanjur preko zdjele. Ostavite da se namače 20 minuta.
5. Ulje i limunov sok stavite u zdjelu. Dodajte crveni luk i ostavite marinirati 10 minuta.
6. Iscijedite bulghur pšenično zrnje, istisnite preostalu vlagu i obrišite krpom. Dodajte crvenom luku s mangom, krastavcem, biljnim začinima i začinite solju i paprom. Sve izmiješajte.
7. Nabodite komadiće piletine na 8 drvenih ili metainih ražnjića. Pecite na vrućem grilu 4 minute sa svake strane mažući ih preostalom marinadom.
8. Stavite tabbouleh na posebne tanjure. Aranžirajte pileće ražnjiće na vrh i ukrasite listovima metvice. Poslužite toplo ili hladno.